Filter

close
Weergave:


Bezig met laden...
  • access_time ✓ Vandaag besteld, volgende dag verstuurd
  • local_shipping ✓ Altijd gratis verzending
  • thumb_up ✓ 99% van onze klanten beveelt ons aan

Bakeliet schakelmateriaal vindt je terug in oude woningen. Om de geliefde originele details terug te brengen gebruik je bakeliet schakelmateriaal. Je kunt het samenstellen naar eigen voorkeur:

Inbouw en opbouw.
Zwart en wit.
Rond en vierkant.

De zoektocht naar zwart bakeliet schakelmateriaal

Veelal start een zoektocht naar nostalgisch bakeliet schakelmateriaal via marktplaats. De eerste gedachten bij oud bakeliet schakelmateriaal ''even op marktplaats zoeken''. Daarna langs een aantal zaken in antieke en oude bouwmaterialen.
Helaas zijn er weinig inbouw of opbouw schakelaars te koop. Wat er ligt komt qua uitstraling niet overeen en je weet niet of je het nog veilig kunt gebruiken, als het nog werkt.

Bij ons kun je nieuw bakeliet schakelmateriaal kopen. Het zijn veilige reproducties van geliefde modellen van oud bakeliet schakelmateriaal. Het is voorzien van een Europees goedkeuring door de keurmerken CE en VDE.

Wat zijn de kenmerken voor schakelmateriaal in jaren 20 en jaren 30 woningen?
De jaren 20 stijl kenmerkt zicht door bakeliet schakelmateriaal opbouw. Een kenmerkend detail van een jaren 30 woning is bakeliet schakelmateriaal inbouw.

In welke kleuren kan ik bakeliet kopen?
Je hebt de keuze uit wit bakeliet schakelmateriaal of zwart bakeliet schakelmateriaal.

Wat is inbouw schakelmateriaal? 
Inbouw schakelmateriaal wordt in de muur geplaatst in een inbouwdoos.

Wat is opbouw schakelmateriaal?
Opbouw wordt op de muur gemonteerd.

Is er ook vierkant schakelmateriaal? 
Ja, voor inbouw zijn er vierkante afdekramen. Er is een enkel vierkant afdekraam of je kunt meerdere stopcontacten of schakelaars naar elkaar of onder elkaar te monteren met een rechthoekig dubbel afdekraam of een 3-voudig en 4-voudig afdekraam.

Is er ook rond bakeliet schakelmateriaal?

Ja, er is rond bakeliet schakelmateriaal. Er is keuze uit een enkel rond afdekramen of als een rij wilt creëren een eindstuk met 1 rechte kant of een middenstuk met 2 rechte kanten. 2 eindstukken combineer je voor 2 stopcontacten of schakelaars. 2 eindstukken en 1 middenstuk voor een 3-voudig afdekraam. 2 eindstukken en 2 middenstuk voor een 4-voudig afdekraam.

Is er bij De Oude Schakelaar .nl ook tweedehands bakeliet schakelmateriaal te koop? 

Bij ons vind je geen tweedehands (gebruikt) bakeliet schakelmateriaal omdat het niet te zeggen is of het nog veilig te gebruiken is. De ontbrekende schakel om een Europese goedkeuring (CE en VDE-keurmerk) te krijgen op gebruikt materiaal heeft ons doen besluiten om geen tweedehands bakeliet schakelmateriaal aan te bieden.

Het is vereist dat nieuw schakelmateriaal Europees is goedgekeurd. Zonder goedkeuring mag een elektricien het niet plaatsen en is de veiligheid niet gegarandeerd.

Bij De Oude Schakelaar kun je alleen nieuw en goedgekeurd bakeliet schakelmateriaal kopen.

Wisselt het assortiment?
Sinds 1998 wordt het geproduceerd. Je kunt later wat vervangen zonder verschil te zien want de uitstraling is onveranderd.
Het assortiment is uitgebreid in stijl met een UTP aansluiting (internet aansluiting) en met een USB aansluiting.

Is bakeliet schakelmateriaal geschikt voor ons Monument?

Ja, wij staan vermeld in de bedrijvengids van Monumenten.nl
Monumtenzorg waardeert het als je een monument voorziet van ons schakelmateriaal.

Is de Berker 1930 serie een alternatief voor bakeliet schakelmateriaal?

Berker schakelmateriaal van de bakeliet serie 1930 wordt gezien als goedkoop bakeliet schakelmateriaal. De Berker 1930 serie is geen alternatief voor bakeliet. Het is gemaakt van zwart plastic. Het plastic schakelmateriaal is duurder dan ons bakeliet schakelmateriaal.

Welke inbouwdozen adviseren jullie voor het bakeliet schakelmateriaal?
In principe is het schakelmateriaal zo ontwikkeld dat het op iedere opbouwdoos past. Door dat het schakelmateriaal ondiep is past bijna altijd.

Waar kan ik op letten bij de inbouwdozen?
Iedere inbouwwerk (stopcontact/schakelaar/dimmer) plaats je in een eigen inbouwdoos. Gebruik enkele ronde inbouwdozen en zorg dat de zichtkant vlak is zodat het afdekraam strak op de muur aansluit. Ook geschikt voor oude inbouwdozen doordat het schakelmateriaal ondiep is.

Wat is bakeliet?
Bakeliet werd ontdekt in 1907 en in 1909 gepatenteerd.
Bakeliet is de eerste synthetische kunststof. Ook wel een thermoharder genoemd. Een thermoharder pers je in één keer in de gewenste vorm. Een thermoharder kan niet worden gebogen zoals plastic.

Wat is het verschil tussen bakeliet en plastic?
Bakeliet breekt bij verhitting en vrijwel onbrandbaar. Wil je testen of je met bakeliet te maken hebt? Verwarm het dan. Plastic smelt, bakeliet niet.

Wie heeft bakeliet uitgevonden?
Chemicus Leo Hendrik Arthur Baekeland heeft bakeliet in 1907 uitgevonden. In 1909 heeft Baekeland bakeliet laten gepatenteerd. Het patent wordt ook het verwarm en pers patent genoemd.

Waarom wordt bakeliet niet meer gebruikt?
Bakeliet wordt nog steeds gebruikt. Het schakelmateriaal van De Oude Schakelaar is van bakeliet. Het is voor veel bedrijven te kostbaar om bakeliet te produceren. De kosten om het bakeliet te maken zijn hoog. Dit is ook de reden dat bakeliet enkel via een aantal speciaal zaken te koop is. Er is te weinig te verdienen op bakeliet schakelmateriaal. De landelijke ketens verkopen het liefst goedkoop schakelmateriaal van plastic voor een hoge prijs. Bij een vergelijking tussen kwalitatief goed schakelmateriaal zul je zien dat het schakelmateriaal bij De Oude Schakelaar niet kostbaar is.

Hoe onderhoud je bakeliet?
Bakeliet kun je schoonhouden door het af en toe met een licht vochtige doek af te vegen. Wist je dat je zelf een krasje uit het bakeliet kunt poetsen met autopoets?