Wist je dat echt retro schakelmateriaal opbouw is? Het eerste schakelmateriaal werd op de muur gemonteerd. Later werd inbouw pas ontdekt.
Met de opbouwrand kun je het gehele inbouw assortiment als opbouw monteren, zo heb je echt volop keuze. Opzoek naar een retro stopcontact of een retro schakelaar?

Bezig met laden...
  • https ✓ Klanten geven ons een 9.5/10
  • tag_faces ✓ Persoonlijk advies & hulp bij het samenstellen
  • favorite_border ✓ Gratis verzending & 1 jaar recht op retourneren i.p.v. 14 dagen

Retro schakelmateriaal

Een eerteboon aan het verleden. Retro schakelmateriaal is nieuw geproduceerd maar de designers zijn geïnspireerd door de ontwerpen van vroeger en verwijst daarmee terug naar het verleden. Hierdoor wordt het beste van 2 werelden gecomibeerd. Het heeft een retro stijl maar is nieuw en veilig. 
Schakelmateriaal is de verzamelnaam voor stopcontacten en schakelaars.
Retro schakelmateriaal wordt vaak gebruikt retro materialen waaronder bakeliet en porselein. Het is geproduceerd in meerdere kleuren. Waaronder zwart, grijs, antraciet, bruin en wit. Verder is een typische retro stijl het gebruik van ronde vormen en zachte lijnen. Dit zie je dan ook terug in ons schakelmateriaal. Het past perfect in een art deco interieur. 

Het eerste retro schakelmateriaal was opbouw voor montage op de muur. Later is er ook retro inbouw schakelmateriaal uitgevonden zoals wij dat vandaag de dag nog steeds toepassen.

Bij ons vindt je een assortiment retro schakelmateriaal wat zo dicht mogelijk de authentieke originele details van je woning behouden. Dit geeft de woning karakter en dat zorgt voor een meerwaarde en maakt een woning die klopt qua originele details gewild. Kort samengevat vindt je bij ons modern schakelmateriaal in een oud jasje.

Wat is echt typisch een retro schakelmateriaal?

In eerste instantie heeft het zwarte schakelmateriaal echt een retro uitstraling. Wil je echt voor retro gaan? Kies dan een zwart retro schakelmateriaal opbouw. Heb je nu al inbouw schakelmateriaal en wil je voor retro gaan? Kies dan voor een retro schakelmateriaal rond. Dit zit eruit als een oud retro schakelmateriaal maar het is een nieuw en veilig reproductie.

Dit schakelmateriaal past perfect in een retro interieur of in in een industriele loft. De bakeliet afwerking werd in de twintigste eeuw toegepast. 


Veelgestelde vragen: 
1: Ik zoek Niko inter70 retro schakelmateriaal maar kan het niet vinden.  

Het Niko inter70 retro schakelmateriaal in zwart en grijs vindt je niet bij ons. Dit is ook een type retro schakelmateriaal maar een moderner type en nog veelvuldig verkocht tot in de jaren 70.

Jung heeft ook vroeger geproduceerd. Echter is geen reproductie te koop wat op de oude Jung serie lijkt.

2: Wat is het verschil tussen retro schakelmateriaal en vintage schakelmateriaal? 

Retro is geinspireerd op het verleden maar wel nieuw en veilig geproduceerd en te gebruiken. 
Vintage schakelmateriaal is echt oud. Het is in de jaren 20 tot 1930 in de oude woningen geplaatst. Het is nu vaak defect, zwaar gebruikt (beschadigd) en het is niet meer veilig te gebruiken. Vandaar dat wij alleen retro schakelmateriaal aanbieden.