Filter

close

Ons bakeliet schakelmateriaal wordt al sinds 1909 jaar met de hand (en passie) gemaakt in Duitsland. De hoge kwaliteit komt tot uitdrukking in de details. Zo voel je dat je kwaliteit in handen hebt. Ook de klank is zoals vroeger.

Een bakeliet schakelaar en een bakeliet stopcontact geeft (of behoudt) karakter in je woning.

Bezig met laden...
  • local_shipping ✓ Voor 22.00u besteld, morgen in huis
  • tag_faces ✓ Klanten geven ons een 9.5/10
  • favorite_border ✓ Gratis verzending én 1 jaar recht op retourneren i.p.v. 14 dagen

Bakeliet schakelmateriaal is veel toegepast in oude woningen. Om de geliefde originele details terug te brengen gebruik je bakeliet schakelmateriaal.

Waarop kun je letten bij het kiezen van bakeliet schakelmateriaal? 


Welnu, hierbij een vijftal afwegingen. 

Afweging 1: opbouw of inbouw?
Opbouw schakelmateriaal wordt op de muur gemonteerd. Inbouw schakelmateriaal wordt in de muur geplaatst in een inbouwdoos.


Afweging 2: Vierkant of rond?
Vierkant: 
Voor inbouw heb je de keuze uit vierkante afdekramen. Of je kiest een enkel vierkant afdekraam of creëer een rij met een dubbel (2-voudig), 3-voudig of 4-voudig afdekraam.


Rond: 
Kies je voor inbouw? Dan heb je de keuze uit rond bakeliet schakelmateriaal. Kies een enkel rond afdekraam of creëer een rij. Voor een rij besteld je altijd 2 eindstukken (een eindstuk is een rond afdekraam met 1 vlakke kant). Wil je de rij langer maken? Bestel dan 1 of meer tussen stukken (een tussenstuk heeft 2 vlakke kanten). 


Afweging 3: Zwart of wit
Wit bakeliet is zuiver wit van kleur RAL 9010. Dit staat erg mooi op een nieuw gestucte en witgeverfde muur. De kleur wit is niet te crème en ook niet kil. Deze kleur is precies goed voor ieder interieur. Het voordeel van bakeliet is dat het amper verkleurt. Het blijft tientallen jaren mooi wit. 


Zwart bakeliet is echt een eyecatcher en brengt direct de sfeer van vroeger in huis. Vele herkennen het zwarte ook uit de oude huizen van familie of vrienden. Zwart bakeliet heeft een mooie glans (geen hoogglans). De RAL-kleurcode is 9005. 

Na tientallen jaren gebruik wordt bakeliet matter. 
Wist je dat je het bakeliet dan kunt poetsen met (auto) polish om de glans weer terug te brengen?


Afweging 4: Nieuw of tweedehands
Nieuw bakeliet schakelmateriaal is veilig en goedgekeurd. Het assortiment wat je bij ons kunt bestellen bestaat uit veilige reproducties van geliefde modellen van oud bakeliet schakelmateriaal. Alles is voorzien van een Europees goedkeuring door de keurmerken CE en VDE. Hierdoor mag een elektricien het ook plaatsen.

Tweedehands schakelmateriaal is vaak beschadigd, maar 1 exemplaar en defect. Het nadeel is dat je niet kunt controleren of het nog veilig te gebruiken is en hoe lang het meegaat. 
Bij ons vind je geen tweedehands (gebruikt) bakeliet schakelmateriaal omdat het niet te zeggen is of het nog veilig te gebruiken is. De ontbrekende schakel om een Europese goedkeuring (CE en VDE-keurmerk) te krijgen op gebruikt materiaal heeft ons doen besluiten om geen tweedehands bakeliet schakelmateriaal aan te bieden.

Het is vereist dat nieuw schakelmateriaal Europees is goedgekeurd. Zonder goedkeuring mag een elektricien het niet plaatsen en is de veiligheid niet te garanderen.

 

Afweging 5: THPG schakelmateriaal of serie Berker 1930?

Is de Berker 1930 serie een alternatief voor bakeliet schakelmateriaal?

 

Berker schakelmateriaal van de bakeliet serie 1930 wordt gezien als goedkoop bakeliet schakelmateriaal. De Berker 1930 serie is geen alternatief voor bakeliet. Het is commercieel geproduceerd en gemaakt van zwart plastic. 

Het is verrassend dat Berker voor het plastic 1930 schakelmateriaal meer vraagt dan wij dan wij vragen voor ons echte bakeliet schakelmateriaal. De techniek aan de binnenkant van THPG is hoogwaardig. Dit merk en voel je direct bij het gebruik.

 

Meest gestelde vragen: 

Welke inbouwdozen adviseren jullie voor het bakeliet schakelmateriaal?
Het bakeliet schakelmateriaal is zo ontwikkeld dat het op iedere opbouwdoos past. Doordat het schakelmateriaal ondiep is past het bijna altijd, zelfs in hele oude woningen.

Waar kan ik op letten bij de inbouwdozen?
Iedere inbouwwerk (stopcontact/schakelaar/dimmer) plaats je in een eigen inbouwdoos. Gebruik enkele ronde inbouwdozen en zorg dat de zichtkant vlak is zodat het afdekraam strak op de muur aansluit. Ook geschikt voor oude inbouwdozen doordat het schakelmateriaal ondiep is.


Wisselt het assortiment?
Sinds 1998 wordt het geproduceerd. Je kunt later wat vervangen zonder verschil te zien want de uitstraling is onveranderd.
Het assortiment is uitgebreid in stijl met een UTP aansluiting (internet aansluiting) en met een USB aansluiting.

Is bakeliet schakelmateriaal geschikt voor ons Monument?

Ja, wij staan vermeld in de bedrijvengids van Monumenten.nl
Monumtenzorg waardeert het als je een monument voorziet van ons schakelmateriaal.