• ✓ Retourneren mag na de verbouwing
 • Filter

  close
  Duroplast-schakelmateriaal

  Ons wit bakeliet schakelmateriaal wordt sinds 1909 ambachtelijk en met passie van écht bakeliet gemaakt in Duitsland. De kleur wit is fris, stijlvol en past in iedere woning van een monument tot een moderne bouwstijl. Kies de stijl die bij je past met een rond of vierkant afdekraam. Ook heb je de keuze uit inbouw of opbouw schakelmateriaal. Duroplast schakelmateriaal is de oude (en veelgebruikte) benaming voor wit bakeliet. Zoek je klassieker schakelmateriaal dan is er porselein schakelmateriaal

  ✔ Ambachtelijk gemaakt in Duitsland
  ✔ Grote voorraad (ook af te halen bij ons magazijn in Leusden)
  ✔ Gratis verzending in NL & BE
  ✔ Hulp nodig bij het samenstellen? Laat het ons weten
  ✔ Wat over gehouden? Retourneer als de klus is afgerond 
   
  Bezig met laden...
  • favorite_border ✓ Klanten geven ons een 9.6/10
  • tag_faces ✓ 99% beveelt ons aan
  • local_shipping ✓ Grootste voorraad van NL & BE

  Wat is Duroplast?
  Duroplast is de oude benaming en veel gebruikt voor vakmannen om te verwijzen naar wit bakeliet. Sinds kort mag het eindelijk wit bakeliet genoemd worden. Technisch gezien is wit bakeliet gelijk aan het zwarte bakeliet. Voordat een product de naam bakeliet krijgt moet namelijk aan veel eisen worden voldaan. Aan alle eisen is nu voldaan waardoor nu ook gesproken mag worden over wit bakeliet.

  Hoe is Duroplast ontstaan?
  Vroeger werd Duroplast gebruikt in de Oost-Duitse auto-industrie vanwege het gebrek aan staalplaten voor de productie van auto’s. Duroplast is een kunststof die is ontstaan door het onder hoge druk en temperatuur samenpersen van fenolhars en katoen. Hierdoor is het materiaal erg licht, flexibal en toch sterk. Duroplast staat dan ook beter bekend als "zeven maal sterker dan staal". Duroplast wordt tegenwoordig nog gebruikt voor: schakelmateriaal, kozijnen, panelen en zelfs deuren.


  Duroplast schakelmateriaal of toch wit bakeliet schakelmateriaal? 

  Duroplast schakelmateriaal is voor schakelmateriaal is het echt een lust voor het oog. Of je opzoek bent naar een wit bakeliet schakelaar (kiep / wip model), wit bakeliet schakelaar (draaischakelaar), wit bakeliet dimmer, wit bakeliet stopcontact of wandcontactdoos voor een netwerkaansluiting het is allemaal mogelijk in ons zeer ruime duroplast (wit bakeliet) schakelmateriaal assortiment. Heb je een passie voor authentieke details en wil je niet te opvallend schakelmateriaal, maar wel een retro & hoogwaardige uitstraling? Dan is Duroplast schakelmateriaal voor jou de ideale uitkomst.

  Ons assortiment
  Het duroplast schakelmateriaal assortiment is zeer uitgebreid. Ben je naar iets specifieks opzoek en kun je het niet vinden op onze website? Laat het ons dan, via chat, whatsapp of via de mail. Omdat wij voor 100% achter onze producten staan geven wij 5 jaar garantie en het recht om 365 dagen na aankoop te retourneren.