Hoe zijn wij begonnen met dit avontuur? Het is allemaal begonnen met een passie voor oude huizen. Echt mooi bakeliet schakelmateriaal konden we niet vinden in de winkels en bij handelaren in oude bouwmaterialen. Daarna nog vele pogingen gedaan via webwinkels wat te bestellen maar de kwaliteit viel ons zwaar tegen. Na een lange zoektocht zijn we toen zelf aan de slag gegaan om het te gaan produceren.  


DE OUDE SCHAK​ELAAR WAS GEBOREN!
Onze missie: Schakelmateriaal met een oude uitstraling dat niet opvalt als nieuw in een oude woning maar wel met de moderne techniek en veiligheid. WAT MAAKT DE OUDE SCHAKELAAR UNIEK?
Na vier jaar testen en onderzoek in binnen en buitenland zijn wij in contact gekomen met de juiste mensen. Ons schakelmateriaal wordt qua materialen weer precies zo geproduceerd als volgens het patent uit 1910. Zo sluit het naadloos aan bij andere echt oude stopcontacten en schakelaars. De binnenwerken zijn echter voorzien van moderne en veilige technologie zoals bijvoorbeeld een dimmer en een internet aansluiting. Inmiddels hebben wij een prachtig totaal assortiment aan schakelmateriaal van zwart bakeliet, wit bakeliet en van porselein. 

 

Misschien heb je al vaker het schakelmateriaal online bekeken en wil je het nu eens bestellen maar vind je het lastig om dit online te doen. Bel ons dan even. Wij helpen je graag verder. Dit kan telefonisch of je maakt een afspraak en dan hebben wij alle tijd om je te adviseren. De koffie zetten we graag vers voor je, dus kom gezellig bij ons langs. 


 Erik Productspecialst van DeOudeSchakelaar.nlUit passie ontstaan: De Oude Schakelaar.nl
Onze producten:
 

Afwerking tot in de kleinste details maken van uw huis een droomhuis. Realiseer dit met ons hoogwaardig schakelmateriaal. Ons bakeliet schakelmateriaal valt op door de kwalitatieve uitstraling. 

Voor de productie van de bakeliet schakelaars en stopcontacten zijn de oude gereedschappen weer in productie genomen en is er een fabriek gevonden die meesters zijn in het verwerken van deze materialen. De productie van zwart bakeliet, wit bakeliet, duroplast en porselein is een oude ambacht die maar door weinig mensen beheerst wordt. Het schakelmateriaal wordt handmatig geproduceerd in Duitsland.

U profiteer optimaal van de techniek en veiligheid van nu en de stijl van vroeger. Al ons schakelmateriaal is voorzien een Europese kwaliteitskeuring, namelijk het strenge Duitse VDE keurmerk.  

Ons schakelmateriaal
Na een lange zoektoch naar echt mooi ''oud'' schakelmateriaal zijn wij met vele bedrijven en mensen in contact gekomen. Wij hebben veel geleerd over oud schakelmateriaal en hebben heel veel verschillende schakelaars en stopcontacten gezien. Vele testen verder hebben wij uiteindelijk ons doel bereikt. Wij hebben nu een compleet assortiment van gegarandeerd de allermooiste reproducties van oud schakelmateriaal. Het schakelmateriaal heeft een hoogwaardige uitstraling, past bij de originele details van een oude woning maar past ook perfect bij een moderne  woning. Daarnaast is al ons schakelmateriaal voorzien van een Europesche goedkeuring. Bij De Oude Schakelaar koop je schakelmateriaal van het merk THPG, geproduceerd sinds 1998 maar volgens patent uit 1910! 
Pas op voor aanbieders van namaak bakeliet schakelmateriaal. De prijzen liggen op een gelijk niveau. Echter alleen bij ons  koop je het  èchte bakeliet en porselein schakelmateriaal. 

Onze service
Wij staan altijd voor u klaar en helpen u zoals wij zelf ook graag geholpen willen worden. Dit begint op onze site met een compleet assortiment aan zeer mooi schakelmateriaal. De teksten op de website hebben wij zelf geschreven zonder teveel technische termen, zo is het voor bijna iedereen goed leesbaar. Als er vragen zijn dan hebben wij een video's die u kunt bekijken om antwoorden te krijgen op veelgestelde vragen. Erik, onze productspecialist is altijd goed bereikbaar voor al uw vragen. U kunt ons telefonisch bereiken of via e-mail, sms, whatsapp, social media en via de chat op onze website. 

Bestellen en service na het kopen
Als u besteld dan mag u dit altijd aan ons retourneren. Zelfs na 1 jaar. Niets is zo vervelend als een korte periode van 14 dagen recht op retourneren. Als je aan het klussen bent dan is een periode van 14 dagen bedenktijd echt te kort. Vaak wordt het schakelmateriaal niet direct geplaatst maar is het wel handig om alvast een goede selectie te kunnen maken van het juiste schakelmateriaal en dit alvast is huis te hebben. Dat kan bij ons. Als u toch bijvoorbeeld een verkeerde schakelaar heeft besteld dan mag u altijd terug sturen en krijgt u gewoon uw geld terug of u krijgt de juiste schakelaar toegestuurd. 
Klussen kan behoorlijk wat geld kosten. Als het toch net even wat extra financiele ruimte nodig heeft dan kunt u bij ons de producten bestellen en achteraf betalen. Dit wordt verzorgd door Afterpay. 
Mocht er toch iets niet naar wens zijn in het gebruik van het schakelmateriaal dan doen wij niet moeilijk. Wij geven namelijk 5 jaar garantie op ons complete assortiment.


Direct het assortiment bekijken? 
Tip: 
Heb je al gedacht aan bijpassende deurklinken of raambeslag? Kijk dan eens op de website van mijn broer Arjan. Hij heeft het mooiste retro deurbeslag voor bijvoorbeeld je jaren 30 woning. Link: www.deoudedeurklink.nl
Foto