Hoe is het avontuur begonnen? Het is allemaal begonnen uit een passie voor oude huizen. Echt mooi bakeliet schakelmateriaal kon Erik niet vinden in de winkels en bij handelaren in oude bouwmaterialen. Daarna had Erik nog vele pogingen gedaan om via webwinkels wat te bestellen maar de kwaliteit viel zwaar tegen. Er is schakelmateriaal te koop wat lijkt op bakeliet terwijl dit zwart plastic is. De prijzen liggen op een gelijk niveau of zelfs soms nog hoger. Na een lange zoektocht is Erik toen zelf aan de slag gegaan om het te gaan produceren.


DE OUDE SCHAK​ELAAR WAS GEBOREN!
Schakelmateriaal met een oude uitstraling dat niet opvalt als nieuw in een oude woning maar wel met de moderne techniek en veiligheid. 


WAT MAAKT DE OUDE SCHAKELAAR UNIEK?
Na vier jaar testen en onderzoek in binnen en buitenland is Erik in contact gekomen met de juiste mensen. Het schakelmateriaal wordt qua materialen weer precies zo geproduceerd als volgens het patent uit 1910. Dit gebeurd bij een fabriek in Duitsland die vroeger ook het echte oude bakeliet produceerde.
De productie van zwart bakeliet, wit bakeliet, duroplast en porselein is een oude ambacht die maar door weinig mensen beheerst wordt. Het schakelmateriaal wordt geproduceerd in Duitsland.

Op kwaliteit wordt niet bespaard. Zo wordt het schakelmateriaal handmatig geproduceerd en als het bijna klaar is wordt het echte bakeliet tot in de kleinste details gepolijst voor een geweldige glans. Het sluit naadloos aan bij echte oude stopcontacten en schakelaars

De binnenkant is echter voorzien van moderne en veilige technologie zoals bijvoorbeeld een dimmer, internet en zelfs een USB aansluiting. Inmiddels hebben wij een prachtig totaal assortiment aan schakelmateriaal van zwart bakeliet, wit bakeliet en van porselein.

Je profiteert optimaal van de techniek en veiligheid van nu en de stijl van vroeger. Al ons schakelmateriaal is voorzien een Europese kwaliteitskeuring, namelijk het strenge Duitse VDE keurmerk en het CE keurmerk. 


SERVICE
De Oude Schakelaar staat altijd voor je klaar en helpt je zoals wij zelf ook graag geholpen willen worden als een bedrijf een order toe vetrouwen.  Dit lees je ook terug in alle beoordelingen van klanten.

Bij De Oude Schakelaar koop je ècht bakeliet en porselein schakelmateriaal tegen scherpe prijzen. De bedrijfskosten worden laag gehouden zodat je als klant niet indirect betaald voor een dure showroom of winkel. Vanuit het magazijn waar onze eigen voorraad ligt verzenden wij smiddags om 15.30 en s'avonds om 22.00u alle bestellingen. De bestellingen mogen ook afgehaald worden. Veel electriciens weten ons te vinden doordat wij 98% van alle bestellingen direct mee kunnen verwerken.  

Misschien heb je al vaker het schakelmateriaal online bekeken en wil je het nu eens bestellen maar vindt je het lastig om dit online te doen. Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch, via facetime (videobellen), whatsapp, chat, mail of maak een afspraak. De koffie zetten we graag vers voor je, dus kom gezellig langs.


NIEUWS OVER DE OUDE SCHAKELAAR (LEESTIPS)

Het restauratiefonds van de rijksoverheid heeft op Monumenten.nl een informatiebron ontwikkeld om bezitters van monumenten wegwijs te maken in monumentenland.
Vol trotst kunnen wij vermelden dat De Oude Schakelaar is opgenomen in deze gids (de 1e bedrijfsvermelding voor schakelmateriaal voor monumenten). 
De vermelding zien? Klik dan hier.


VT wonen geeft tips aan bezitters en liefhebbers van een jaren 30 woning. 3x raden welk bedrijf VT wonen adviseert voor de stopcontacten en schakelaars. 
Het hele verhaal van Laura de Jong op VT wonen lezen? Klik dan hier.


Wil je weten wat wonen360 (grootste nieuwsbron in de wonen branche) over De Oude Schakelaar verteld? Klik dan hier om het interview te lezen.


Nog belangrijker is wat klanten vertellen in hun eigen woorden. In de beoordelingen kun je de echte verhalen van onze klanten lezen. Wat De Oude Schakelaar trost maakt is dat klanten niet alleen beoordelen met een cijfer. Veel klanten maken de tijd om hun persoonlijke ervaring te vertellen in de beoordeling.
Pak er gerust wat te drinken bij want bijna dagelijks krijgt De Oude Schakelaar nieuwe beoordelingen (soms meerdere per dag) en die gaan jaren terug in de tijd.
Wist je dat De Oude Schakelaar een van de hoogst beoordeelde bedrijven zijn voor schakelmateriaal? Klik hier om de beoordelingen te lezen.

HET ASSORTIMENT SCHAKELMATERIAAL BEKIJKEN

 
TIP 
Wist je dat Erik (eigenaar van De Oude Schakelaar) en Arjan (eigenaar van De Oude Deurklink) broers zijn en beiden een passie hebben voor oude woningen? 
Kijk voor bijpassende deurklinken of raambeslag eens op de www.deoudedeurklink.nl

De deurklinken en schakelaars hebben ook beiden overeenkomsten, het zijn de sieraden voor je woning