• Retourneren mag na de verbouwing
 • Dit bakeliet stopcontact is nog van echt bakeliet. Dat zie je direct. Er is voor iedere stijl een bakeliet stopcontact. Zo is er keuze tussen inbouw of opbouw. Zwart of wit en tussen een vierkant of rond afdekraam.
  Bezig met laden...

  Een bakeliet stopcontact voor ieder interieur.

  De zoektocht naar een bakeliet stopcontact
  Veelal start een zoektocht naar een tweedehands bakeliet stopcontact via marktplaats. De eerste gedachten ''even op marktplaats zoeken''. Daarna langs een aantal zaken in antieke en oude bouwmaterialen.

  Helaas zijn er weinig inbouw of opbouw stopcontacten te koop. Wat er ligt komt qua uitstraling niet overeen en je weet niet of je het nog veilig kunt gebruiken, als het nog werkt. 

  Daar heb je bij ons geen last van. Bij De Oude Schakelaar koop je nieuwe en veilige bakeliet stopcontacten met 5 jaar garantie. 


  Stel je eigen bakeliet stopcontact samen:

  • Wit of zwart

  • Inbouw of opbouw

  • Rond of vierkant
    

  Voor de afwerking van het inbouw stopcontact kun je kiezen uit een rond of vierkant afdekraam. Ook kun je meerdere stopcontacten naast of onder elkaar te plaatsen.
   

  Hoe kun je meerdere bakeliet stopcontacten naast elkaar monteren?

   

  Rond bakeliet stopcontact

  • Bestel 1 enkel afdekraam voor 1 rond bakeliet stopcontact.

  • Bestel 2 eind afdekramen voor 2 ronde bakeliet stopcontacten.

  • Bestel 2 eind afdekramen en 1 midden afdekraam voor 3 ronde bakeliet stopcontacten.

  • Bestel 2 eind afdekramen en 2 midden afdekraam voor 4 ronde bakeliet stopcontacten.
    

  Vierkant bakeliet stopcontact
  • Bestel 1 enkel afdekraam voor 1 vierkant bakeliet stopcontact.

  • Bestel 1 dubbel afdekraam voor 2 vierkante bakeliet stopcontacten.

  • Bestel 1 3-voudig afdekraam voor 3 vierkante bakeliet stopcontacten.

  • Bestel 1 4-voudig afdekraam voor 3 vierkante bakeliet stopcontacten.
    

  Heeft ieder bakeliet stopcontact inbouw een eigen inbouwdoos?
  Ja, 1 stopcontact monteer je in 1 inbouwdoos. 2 stopcontacten monteer je in 2 enkele inbouwdozen.
   

  Wat is het verschil tussen een inbouw bakeliet stopcontact of een opbouw bakeliet stopcontact?

  Het inbouw bakeliet stopcontact is voor montage in de muur in een inbouwdoos. Klik hier om direct naar het bakeliet inbouw stopcontact toe te gaan. 

  Bij opbouw monteer je het bakeliet stopcontact op de muur.
  Klik hier om direct naar het bakeliet opbouw stopcontact toe te gaan.

  Je kunt de kabel bij opbouw rechtstreeks via de achterkant het stopcontact in laten gaan of je kunt de kabel in het zicht monteren.

  Er is een mooie textielkabel te bestellen op onze website. Deze kun je vastzetten op de muur met kabelklemmen.

   

  Wat is het verschil tussen een bakeliet stopcontact, een bakeliet wandcontactdoos en een bakeliet WCD? 

  Hier zit geen verschil in. Een bakeliet stopcontact is hetzelfde als een bakeliet wandcontactdoos. WCD is de afkorting voor wandcontactdoos.

  Is er een bakeliet stopcontact geschikt voor de badkamer of een vochtige ruimte?
  De inbouw bakeliet stopcontacten hebben geen vochtbescherming en zijn niet geschikt voor vochtige ruimtes.
  Er is wel een bakeliet opbouw stopcontact geschikt voor buiten of voor vochtige ruimtes. Dit zijn de stopcontacten met een vochtbescherming IP44. Erg geschikt voor onder de veranda of in een buitenkeuken.


  Is er een bakeliet stopcontact leverbaar zonder randaarding?
  Nee, een stopcontact zonder randaarde is niet leverbaar. Randaarding is noodzakelijk voor een veilige installatie. Als je nu investeert in een nieuw stopcontact laat dan randaarding aanleggen. Dit is veilig en zorgt voor een meerwaarde van de woning. De kosten vallen vaak erg mee. Vandaar dat je bij ons alleen bakeliet stopcontacten met randaarding voor Nederland en bakeliet stopcontacten met penaarding / penaarde voor België en Frankrijk kunt kopen.

  Welk stopcontacten zijn de standaard in Nederland?
  In Nederland zijn stopcontacten met randaarding de standaard, ook wel randaarde genoemd.

  Welk stopcontacten zijn de standaard in België en Frankrijk?
  Een bakeliet stopcontact voor België en voor Frankrijk is ook bij ons te koop. Voor België en Frankrijk is penaarding ook wel penaarde de standaard. Bij het stopcontact vragen wij welk stopcontact heb je nodig? Selecteer dan versie met penaarding.

  Ik woon in België. Kan ik dan een bakeliet stopcontacten bij jullie kopen?
  Ja, dit is geen enkel probleem. Een bakeliet stopcontact verzenden wij gratis naar België. Ook kun je bij het bestellen gebruik maken van de bekende Belgische betaalmethode waaronder Bancontact, Belfius Direct Net en KBC/CBC.

  Is er een bakeliet stopcontact met kinderbeveiliging?
  Ja, er is een stopcontact inbouw met kinderbeveiliging. Bij het stopcontact vragen wij welk stopcontact heb je nodig? Selecteer dan versie met kinderbeveiliging.

  Kan ik meerdere bakeliet stopcontacten onder elkaar monteren?

  De ronde opbouw stopcontacten hebben een voorbereiding om een kabel in het zicht te monteren. Aan zowel de bovenzijde als de onderzijde zit een voorbereiding. De voorbereiding is eenvoudig te verwijderen zodat je de stopcontacten onder elkaar kunt monteren.

  Een andere optie is de opbouwrand. Met de opbouw rand kun je het inbouw assortiment op de muur plaatsen. Het is rond maar heeft 2 vlakke kanten. Deze vlakke kanten kun je tegen elkaar monteren zodat je meerdere opbouw stopcontacten tegen elkaar aan kunt monteren.


  Wat is het verschil tussen een bakeliet wandcontactdoos / bakeliet wcd en een bakeliet stopcontact?
  Er zit geen verschil tussen een bakeliet wandcontactdoos en een bakeliet stopcontact. WCD is de afkorting voor stopcontact en wandcontactdoos is een ander woord voor stopcontact.

  Hebben jullie ook een bakeliet dubbel stopcontact?
  Nee, wij hebben geen wandcontactdozen met een dubbele aardig. Een dubbel geaard stopcontact is veel in de jaren 70 en 80 toegepast.
  Een wandcontactdoos met een dubbele aarding is een dubbel stopcontact in een enkele inbouwdoos. Het bakeliet assortiment heeft voor iedere wandcontactdoos een eigen inbouwdoos nodig.
  Je kunt dan de keuze maken om 1 stopcontact te monteren of om er een extra inbouwdoos bij de plaatsen. Dan kun je 2 stopcontacten naast of onder elkaar monteren. Meestal plaats de elektricien de inbouwdoos onder of boven het huidige stopcontact. Een vakman heeft het klusje in circa 15 minuten af. 


  Wat is een retro bakeliet stopcontact?
  Een retro bakeliet stopcontact is een stopcontact met een oude uitstraling. De bakeliet stopcontacten die je bij ons kunt kopen hebben allemaal een retro uitstraling en een reproductie van de allermooiste stopcontacten uit het verleden.

  Is een bakeliet stopcontact makkelijker te vervangen?
  Ja, in iedere doos zit een instructie zodat het vervangen makkelijk verloopt. De inbouwdiepte van het stopcontact is maar 29 millimeter. Hierdoor past het zelf in de oudste inbouwdozen.

  Waarop letten bij het monteren van een bakeliet opbouw stopcontact?
  Bij de montage op een ondergrond wat niet helemaal recht is adviseren wij om een bodemplaat / montageplaat te monteren. Als je het bakeliet stopcontact vastdraait dan buigt het bakeliet niet mee als je het te vastdraait. Het bakeliet al breken. Een bodemplaat / montageplaat verdeeld de kracht en verkleind de kans op breuk.

  Wist je dat bij de montage van het opbouw stopcontact op een houten ondergrond het wettelijk verplicht is om een bodemplaat te gebruiken in verband met brandveiligheid?    

  Zoek je meer bakeliet schakelmateriaal? Klik dan hier.