Heb je een vraag? Bel ons gerust Op werkdagen vóór 23:59 besteld, de volgende werkdag bezorgd Retourneren mag na de verbouwing
Alle categorieën
Menu sluiten
Shop jouw mat zwarte, glanzend zwarte of witte schakelaars en stopcontacten tegen een hele aantrekkelijke prijs
Onze bakeliet schakelaar is van hoge kwaliteit. Je voelt en hoort het direct. De nostalgische klank van de draaischakelaar of het kenmerkende geluid van de kiepschakelaar, ook wel tuimelschakelaar genoemd.
Je gaat het vele malen per dag gebruiken, dan wil je toch een schakelaar die niet alleen functioneel is maar ook mooi is?


Stel je bakeliet schakelaar samen.

Keuze uit: 

wit en zwart, 

rond en vierkant

inbouw en opbouw

Welke bakeliet schakelaars zijn er? 

De draaischakelaar, de kiepschakelaar, de reguliere schakelaar en de bakeliet dimmer.   

Wil je meerdere bakeliet lichtschakelaars naast elkaar monteren?   
Rond

Dan kun je kiezen voor een rond afdekraam met een vlakke kant (eindstuk) dan kun je 2 schakelaars naast of onder elkaar monteren. Zo creëer je een dubbele schakelaar. Door een afdekraam met 2 vlakke kanten (middenstuk) erbij te bestellen kun je 3 of meer schakelaars naast elkaar monteren. Deze rij is naar eigen wens verder uit te breiden.   

Vierkant
Bij de vierkante afdekramen is er een keuze uit een enkel, dubbel, 3-voudig of 4-voudig afdekraam. Dit vierkante afdekraam bestaat uit 1 stuk. 
            
Bakeliet schakelaar defect?          
Veel mensen kijken op Marktplaats of een oude bakeliet schakelaar te koop staat. Een goede oude schakelaars is zeldzaam. De schakelaars zijn beschadigd en defect. Ook is niet te zeggen of de schakelaar nog (veilig) te gebruiken is.
Voorkom een eindeloze zoektocht.  
Je kunt bij ons ook 1 nieuwe klassieke schakelaar bestellen.  Haal de schakelaar uit de verpakking en bekijk het goed. Toch niet naar wens? Stuur het terug en krijg geld terug. Wist je dat wij iedere bestelling gratis verzenden?           
            
Wat is een bakeliet draaischakelaar?          
Meer dan 100 jaar geleden is de bakeliet draaischakelaar opbouw voor het eerst geplaatst. Vanaf 1930 werd de bakeliet draaischakelaar inbouw veel toegepast. Met een draai aan de schakelaar bedien je de verlichting. Onze draaischakelaar wordt volgens het originele patent geproduceerd. Hierdoor heeft alleen onze draaischakelaar de unieke nostalgische klant. De geliefde draaischakelaar geeft de sfeer die hoort in een oude woning.             
            
Wat is het verschil tussen een bakeliet draaischakelaar en een Berker 1930 draaischakelaar?
De draaischakelaar die je bij ons kunt kopen werd meer dan 100 jaar geleden voor het eerst geproduceerd in de fabriek in Duitsland. Meer dan 20 jaar geleden is de productie weer opgestart met dezelfde hoge kwaliteitseisen. De oude draaischakelaars van meer dan 100 jaar geleden werken nog steeds. De fabriek produceert de draaischakelaars die je bij ons kunt kopen. Ons doel is dat de schakelaar weer minstens zo lang mee gaat. Het is dan ook voorzien van een porseleinen binnenwerken.
De Berker 1930 draaischakelaar is van een plastic, ook het binnenwerk. De schakelaar maakt geen mooi geluid en mist daardoor de authentieke klank. Ook geeft de schakelaar amper weerstand bij het draaien. Deze schakelaar mist de kenmerken van een echte oude schakelaar en is een commerciële productie. De Berker serie 1930 schakelaar is gemaakt van zwart plastic en niet van bakeliet. 
            
Wat is het verschil tussen een bakeliet wipschakelaar en de bakeliet kiepschakelaar?  
Met een wipschakelaar als de kiepschakelaar wordt dezelfde schakelaar omschreven. De schakelaar heeft een kenmerkende bedieningsknop. Deze knop is een reproductie van de gewilde oude schakelaar. Dit maakt deze schakelaar tot een geliefde schakelaar in ons assortiment.    
            
Is er een bakeliet trekschakelaar in het assortiment?        
Nee, er is geen bakeliet trekschakelaar meer in productie. Deze zijn nieuw niet meer te koop            
            
Is er een bakeliet draaischakelaar met 2 standen of 3 standen?  
Er is een bakeliet draaischakelaar voor de bediening van een rolluik of jaloezieën. Deze heeft 2 standen. Een 3 standen schakelaar hebben wij niet in het assortiment.    
Wil je de rolluikschakelaar kopen? Als je op de draaischakelaar klikt vragen wij 'welke schakelaar heb je nodig'? kies daar de rolluikschakelaar.       
            
Zijn er nog bakeliet lichtschakelaars met een andere toepassing dan een aan-uit schakeling? 
Ja, zo is er een bakeliet dimmer, een rolluikschakelaar en een pulsschakelaar.  
            
Wat is een wisselschakelaar?          
Deze schakelaar kun je gebruiken om 1 lamp te bedienen maar hiermee is een hotelschakelaar ook te creëren. Met een hotelschakeling kun je bijvoorbeeld een lamp op 2 verschillende plekken in- en uitschakelen.       
            
Wat is een kruisschakelaar?
Een kruisschakelaar wordt gebruikt in ruimtes met meer dan twee deuren of in een trappenhal waar het licht vanuit meer dan twee plekken kan worden in- of uitgeschakeld. Om 1 lamp op 3 plaatsen te kunnen bedienen bestel je 1 kruisschakelaar en 2 wisselschakelaars.       
            
Wat is een serieschakelaar?
Met een serieschakelaar kunnen 2 lampen of 2 lampgroepen in een huis vanaf 1 plek bedienen.
            
Wat is een rolluikschakelaar?          
Dit is een schakelaar voor rolluiken of jaloezieën. Draai je de schakelaar 1 keer dan gaat het rolluik omlaag. Draai je de schakelaar nog een keer in dan gaat het rolluik omhoog. De verbinding wordt onderbroken als je de schakelaar loslaat.         
            
Wat is een pulsschakelaar?  
Dit is een pulsschakelaar en werkt als een soort beldrukker. Wordt de schakelaar ingedrukt dan wordt een signaal doorgegeven.       
            
Is een bakeliet schakelaar makkelijk te monteren?            
Het voordeel van onze schakelaars is dat het monteren makkelijk is. In de doos is een instructie toegevoegd.     

Is er een bakeliet dimmer opbouw?           
Ja, er is een bakeliet dimmer opbouw. Hiervoo heb je nodig: 1 x opbouwrand
1 x afdekraam rond
1 x dimmer inbouw. 
Met de opbouwrand kun je namelijk het inbouw assoritment als opbouw monteren.


Ik wil een bakeliet schakelaar opbouw monteren waar moet ik dan op letten?  
Als je een houten ondergrond hebt dan is het noodzakelijk om de schakelaar op een montageplaat te monteren in verband met brandveiligheid.         
De schakelaar wordt zonder bodemplaat plaat geleverd. Als je op de schakelaar klikt op onze website dan staat onderaan ''relevante producten''. Daar kun je de bodemplaat erbij bestellen.    
Is de ondergrond niet helemaal recht? Gebruik dan ook een bodemplaat zodat er minder kans is dat het bakeliet barst tijdens het vastdraaien van de bakeliet schakelaar.   
            
Kun je jullie schakelaars gebruiken in ieder land?  
Ja. Het maakt niet uit in welk land je onze schakelaars wilt gebruiken. Onze schakelaars worden veel geplaatst in huizen in Nederland en België. Maar gaan heel Europa door. Zelfs in Spanje, Oostenrijk, Duitsland en Polen vindt je onze bakeliet schakelaars.       
            
Wil je een bakeliet schakelaar in België kopen?     
Dit is geen probleem. De bakeliet schakelaar wordt ook gratis naar België verstuurd.   

Zoek je meer bakeliet schakelmateriaal? Klik dan hier.